Udruženje distrofičara U HNK/Ž Mostar


Udru enje distrofi ara U HNK Mostar

Udruženje distrofičara u Hercegovačko-neretvanskom kantonu/županiji Mostar je nevladina, nestranačka, humana organizacija, koja na bazi solidarnosti građana i šire društvene zajednice, radi na unapređenju borbe protiv distrofije i srodnih neuro-mišićnih oboljenja na području HNK/Ž.

_________________________________________________________________________________________Udru enje distrofi ara U HNK Mostar

Film možete pogledati OVDJE!

 

Ova priča će vam vratiti vjeru u ljubav...

 

Ovo je 11-minutni kratki dokumentarac New York Timesa nazvan "Laku noć, Margaret" (Good Night Margaret) koji nas uvodi u ivote Margaret Maffi Lavin i Crisa Plamea.

 

Cris i Maffi pate od mišićne distrofije, a upoznali su se i zaljubili u jednoj bolnici u Conetikatu, piše Huff Post.

 

"Shvatio sam da me je sva ova patnja po bolnicama vodila do nje i do pronalaska ljubavi mog života i pronalaženja istinske sreće", kaže Cris.

 

U ovom kratkom dokumentarnom filmu pogledajte njihovu ljubavnu priču koja je dirnula mnoge, a oni koji su ga pogledali tvrde da ih je motivisao da nazovu svoje voljene i počnu cijeniti male stvari koje svakodnevno uzimamo zdravo za gotovo.

_______________________________________________________________________________________Misija Udruženja

Naša misija, kao isključivo humane organizacije, jeste da generira financijske i ljudske resurse koji su neophodni da bi se na adekvatan način pomoglo osobama koje pate od neuro-mišićnih poremećaja i oboljenja.

Usluge za članove

Udruženje distrofičara u HNK/Ž Mostar svojim članovima, njihovim obiteljima kao i cjelokupnoj javnosti obezbjeđuje i nudi sve vrste informacija o neuro-mišićnim poremećajima i oboljenjima. Također nudimo dostupne informacije u vezi tretmana, načina liječenja, najnovijih studija i istraživanja te aktivnosti koje naše udruženje sprovodi u borbi za bolje životne uvjete svojih članova. Udruženje je u mogućnosti da vam ustupi informacije o obrazovanju i zapošljavanju uzimajući u obzir specifičnosti poremećaja i oboljenja svojih članova.
Naše osoblje će odgovoriti na svaki vaš upit i zahtjev za informacijama ukoliko posjeduje iste ili će vam pomoći da pronađete one koje su vam potrebne.

Kontakt

Tvrtka:  UDuHNK/Ž Mostar
Kontakt osoba:  Jasmina Šerak
Telefon:  061/173-700
E-mail: uduhnk@gmail.com
Adresa:  Onešćukova 39c,

                88 000 Mostar