Obavijest

Dragi posjetitelji, želim Vam srdačnu dobrodošlicu na moju web stranicu. 

 

Na ovom mjestu možete se upoznati s mojim knjigama u digitalnoj i printanoj formi, ali i saznati nešto o meni kao autoru istih.

 

Sigurna sam da ćete uživati čitajući ove knjige i da ćete ih rado preporučiti drugima! 

Kontakt

Za sve informacije i upite obratite mi se s punim povjerenjem putem  kontakt obrasca ili na e-mail adresu:

azemina.k53@hotmail.com

Sve moje knjige

Sve moje knjige

O AUTORU

 

Azemina Dokaza Klobodanović rođena je 29. avgusta 1953. godine u srcu Bosne i Hercegovine, u Zenici, gdje je provela djetinjstvo i ostatak života, a i danas tu živi. Po završetku srednje škole obrazovanje nastavlja na Metalurškom fakultetu. Kao odlična učenica dobija stipendiju Metalurškog instituta ''Kemal Kapetanović'' (ranije ''Hasan Brkić''), prestižne institucije koja je za mnoge bila nedostižna.

Nakon uspješno okončanog studija, 1977. godine ovdje započinje s radom. Sa usađenim radnim navikama i silnom željom da bude među najboljima, da bude uspješna, da ostvari sve ono za čim je maštala u djetinjstvu, išla je sigurno korak po korak ka svom cilju. Pored stručnih radova kojima je učestvovala na međunarodnim konferencijama, od kojih su neki objavljeni i u referentnim časopisima, napisala je i tri stručne knjige.

Odlaskom u penziju započinje novu etapu svog života i umjesto ekspertiza i stručnih knjiga, ovaj put piše nešto za svoju dušu, piše iz čistog zadovoljstva.

 Njena prva literarna knjiga ''Out of spite – Iz inata'', publikovana je sredinom 2015.  u digitalnoj formi i to dvojezično: na englesko-bosanskom jeziku, a nešto kasnije ista knjiga je publikovana i u printanoj formi. Čitaoci su veliki interes pokazali za knjigu ''Iz inata'', publikovanu samo na bosanskom jeziku.

Posljednja knjiga ove autorice publikovana je sredinom 2018. u printanoj formi, na bosanskom jeziku, a nosi naslov ''Život je dar''. Nešto kasnije ista knjiga je publikovana i na engleskom jeziku, u digitalnoj i printanoj formi, s naslovom''It's my life''.