Tvrtka

Tvrtka

Održavanjem kvalitetnih odnosa s klijentima i dobrom internom organizacijom, nastojimo udovoljiti zahtjevima sve naprednijeg tržišta.

Obavijest

Obavijest

Dragi posjetitelji, želimo Vam srdačnu dobrodošlicu na našu web stranicu. Ukoliko ste zainteresirani za naše usluge, slobodno nam se obratite.

Kontakt

Za sve informacije i upite obratite nam se s punim povjerenjem putem telefona ili kontakt obrasca.

Planinarsko Društvo Sv. Jakov - Bitelić

Planinarsko Dru tvo Sv Jakov Biteli

Vrdovo je kraška visoravan koja se nalazi na prosječnoj nadmorskoj visini od oko 900m


Do Vrdova stižemo ako sa državne ceste-D8 Sinj-Knin, u mjestu Hrvace skrenemo za Bitelić u kojeg stižemo prelazeći most na rijeci Cetini u mjestu Panj(6 km). Putokazi nas usmjeravaju u zaseok Čurkovići odakle uskom asfaltnom cestom izlazimo na Vrdovo gdje je i kraj asfalta (9km). Dalje nas vodi dobar makadam pogodan za sva vozila, kojim stižemo do pred samu pl. kuću (4km).

Planinarski dom Sv. Jakov (1001 m) osamljena je kuća na rubu Ravnog Vrdova. Ime joj je vezano uz 200 m udaljene temelje nekadašnje kapele sv. Jakova iz 15. stoljeća.Kuća je zidana katnica sa potkrovljem a raspolaže sa 40 ležaja, sobama i skupnim ležištem, kuhinjom, blagovaonom i sanitarnim čvorovima.
Domon upravlja Planinarsko društvo Sveti Jakov iz Bitelića . Dom je otvoren vikendom a preko tjedna po dogovoru.
U blizini pl. doma nekoliko je zanimljivih vrhova.
Maglaj 1450m je možda najzanimljiviji, zbog svoje povijesne važnosti kao istaknuta otporna točka u domovinskom ratu. Sa njega je krenula akcija Zima 94 koja je prethodila svim drugim operacijama do konačnog oslobođenja. Na njemu su branitelji postavili monumentalni mramorni križ za sve poginule vitezove.
Najpoželjniji izlet je svakako uspon na Troglav koji je izuzetno naporan ali ne zbog strmog uspona nego radi duljine staze.Za sam uspon potrebno je oko 5h.

Zahvaljujući uloženom trudu ovaj predivan kraj može postati poticaj planinarima ali i naša osobna karta. Nove staze će nam pružit mogućnost da upoznamo najljepše predjele ovog dijela dinarida. U njedrima ovog masiva nalaze se mnogobrojne pećine i jame, šarolik pojas je idealno stanište brojnoj i mnogovrsnoj visokoj i niskoj divljači. Bez obzira iz kojeg razloga posjetiite ovaj kraj sigurno ćete u njemu uživat, a za to će vam poslužit i i pl. dom kao utočište kolegijalnosti ,prijateljstva i lijepog druženja.
Kontakt : 095-594-9503 Ante
095-9100-777 Dražen