OK Plavi Zmaj Odbojkaški klub

OK Plavi Zmaj Odbojka ki klub

Naziv Udruge je: Sportska udruga “Plavi Zmaj” Duga Resa.
Skraćeni naziv Udruge je: O.K. Plavi Zmaj.
Sjedište Udruge je u Dugoj Resi, Jozefinska cesta 85.
Sportska udruga “Plavi Zmaj” Duga Resa je udruga registrirana pri Uredu državne uprave. Upisana je u Registar udruga Republike Hrvatske i Registar sportskih djelatnosti pri nadležnom tijelu državne uprave. Sportska udruga “Plavi Zmaj“ Duga Resa je neprofitna pravna osoba. Za preuzete obveze Udruga odgovara cjelokupnom imovinom kojom raspolaže (potpuna odgovornost). Udruga je osnovana u cilju promicanja, razvitka i unapređenja odbojkaškog sporta u skladu sa svojim općim aktima koji su usklađeni s aktima nadležnih saveza u koje je Udruga udružena. Područje djelovanja Udruge je sport.


Djelatnosti Udruge su:

Promicanje i poticanje odbojkaškog sporta,
Obavljanje sportske obuke kroz programe treninga
Sudjelovanje u natjecanjima svih sportskih selekcija,
Sudjelovanje na raznim manifestacijama,
Unapređenje stručnog rada i osposobljavanje stručnih djelatnika,
Organiziranje i vođenje škole odbojke
Organiziranje i vođenje sportskih natjecanja i manifestacija
Uključivanje u sportske aktivnosti Udruge osoba s invaliditetom i posebnim potrebama
Informiranje javnosti o radu udruge,
Izdavanje knjiga i časopisa, iz područja svoje djelatnosti,
Vođenje internetskih stranica udruge,
Jačanje suradnje sa srodnim organizacijama u Hrvatskoj i izvan nje, te uključivanje u srodne organizacije.O NAMA

 

Da bi ispričali priču o nama nije dovoljno samo nabrojati datume i događaje. Nije dovoljno pobrojati sve osvojene medalje, plasmane i velike utakmice. Nije dovoljno prisjetiti se i onih nešto slabijih rezultata. Da bi ispričali priču o nama potrebno je ispričati priču o malom klubu koji je veliki. Priču o gradu, ljudima. Priču o Plavom Zmaju.

Rođeni smo  11. rujna 2003. godine na osnivačkoj skupštini u nazočnosti roditelja djece koja pohađaju OŠ Vladimir Nazor, a okupljaju se u OK Mladost i Školskom športskom klubu Plavi zmaj.

Broj djevojčica koje su se okupljale u OK Mladost svakim je danom bio sve veći. Nažalost to je stvaralo i sve veće poteškoće oko osiguranja termina u dvorani pa je jedna od zamisli bila osnivanje još jednog kluba koji će samostalno organizirati rad s time da okuplja samo djevojčice kadetskog uzrasta, odnosno djevojčice osnovnih škola. Osnivanjem još jednog kluba njihov broj na području županije povećao bi se na tri pa bi se stvorili uvjeti za osnivanje Odbojkaškog saveza Karlovačke županije što je bila i obveza prema odluci Skupštine odbojkaškog saveza Hrvatske.

Osnivačka skupština održana je 11. rujna 2003. godine u nazočnosti roditelja djece koja pohađaju OŠ Vladimir Nazor, a okupljaju se u OK Mladost i Školskom športskom klubu Plavi zmaj, pa je jednoglasno donijeta odluka o osnivanju Športske udruge Plavi zmaj. Za predsjednika udruge izabran je Ivica Grgić, a tajnika Tomislav Grgurić. Upravni odbor još čine: Tomislav Grgurić, Krešimir Božičević, Drago Polović, Stjepan Kaurić i Željko Grgas, a Nadzorni odbor: Vesna Galović, Anton Kučić i Zvonimir Polović. Zaključeno je da stručnu pomoć kadetkinjama Plavog zmaja pruži Željko Grgas, trener u OK Mladost.

Zanimljivo je daje Športska udruga Plavi zmaj treća udruga ili klub osnovana iz Školskog športskog kluba OŠ Vladimir Nazor. Sekcija odbojkašica 1998. prerasla je u OK Mladost, a 2002. godine osnovan je Džudo klub Duga Resa. Priznanje je to i nastavnicima škole koji su uspjeli zainteresirati učenike za sportske sadržaje pa mnogi od njih aktivno sudjeluju i u radu sportskih klubova u Dugoj Resi.

Uz roditelje djevojčica osnivanje Športske udruge Plavog zmaja podržali su na osnivačkoj skupštini predsjednik Školskog odbora OŠ Vladimir Nazor Josip Lončar, nastavnik i voditelj više sekcija u školi Anton Kučić te predsjednik Zajednice sportova Duga Resa Josip Kasun.

Ured državne uprave u Karlovačkoj županiji donio je 24. studenoga 2003. rješenje kojim se odobrava upis Športske udruge Plavi zmaj u Registar udruga Republike Hrvatske.

Kako je za osnivanje Odbojkaškog saveza Karlovačke županije neophodno djelovanje tri kluba, a u taj broj se ne ubraja Športska udruga Plavi zmaj, to je čelništvo udruge pokrenulo postupak za osnivanje samostalnog odbojkaškog kluba, a OK Plavi zmaj upisan je u registar udruga Republike Hrvatske rješenjem Ureda državne uprave u Karlovačkoj županiji 16. siječnja 2004. Svi čelnici Športske udruge Plavi zmaj obnašat će svoje dužnosti u OK Plavi zmaj.Plavi Zmaj nekada ...
Plavi Zmaj nekada ...Legenda o Plavom zmaju

 

Da bi shvatio ovu priču moraš prvo znati da su zmajevi  simbol zla, ponekad i dobra, zmaj predstavlja misteriozne sile kojima se čovjek mora suprostaviti. Zmajevi su bili čudesna bića koja su u većini slučajeva rigali vatru. Imali su pandže lava, krila orla i moćni rep kojim su mogli nanesti veliku štetu. Prikazivani su drugačije u kineskim legendama, grčkim mitovima i srednjovjekovnim kršćanskim legendama. Kad kada je imao stotinu glava leđa oštra poput britve i tijelo prekriveno čvrstim ljuskama, uvijek je inspirirao teror i onaj tko bi ga ubio imao je zagarantiran status heroja-spasitelja. Iznad svega bio je čuvar blaga. Čuvao je Zlatno runo; uspavala ga je Jasonova voljena Medea. Čuvao je i vrtove hesperida gdje su rasle poznate zlatne jabuke; garancija vječnosti. Zmaj je zapravo bio čuvar besmrtnosti.

 Zmajevi su mistična, moćna bića… Njihova snažna i velika tijela prekrivena su gustim, debelim, gotovo neprobojnim ljuskama, a njihov mekani trbuh oklopom od dragulja i dragog kamenja, srebra… Jedan od čuvara Kromatskog zmaja ili Tiamata  je i Plavi zmaj. Njega su Kineski carevi smatrali plemenitim simbolom i močnim čuvarem od neprijatelja!!! Da ne bi sve ostalo na legendi postoji i Drakonjina spilja na otoku Braču gdje se nalazi reljef Plavog zmaja okružen predivnim  predkršćanskim glavama i simbolima na drugim zidovima.

A naš Plavi zmaj nastao je u osnovnoj školi Vladimir Nazor. Školskom odbojkaškom klubu djeca su dala ime Plavi zmaj.  A kada su ih upitali: „Zašto baš Plavi zmaj i tko je Plavi zmaj“? – odgovorila su : „Pred milijun godina u rijeci Mrežnici živio je dobri Plavi zmaj. Jednog dana izašao je iz rijeke i krenuo u prvi razred OŠ Vladimir Nazor“. Ne moram vam ni reći da je odbojkaški klub na opće oduševljenje djece, roditelja i učitelja postao Plavi Zmaj. Od tada mnoge generacije sjajnih odbojkašica s ponosom brane boje O.K. Plavog Zmaja.Plavi Zmaj danas
Plavi Zmaj danas


Raspored treninga

Raspored treninga

Škola odbojke:

 

Kadetkinje:
 

Seniorke:
RASPORED TRENINGA  PO POSEBNOM PROGRAMU

Najava utakmica: