Gradski klub vodenih sportova

Gradski klub vodenih sportova

Opšte informacije

Gradski Klub Vodenih Sportova (GKVS) Sarajevo je osnovan, kao Udruženje građana, u augustu 2008. godine. Osnivači ovog udruženja su bosanskohercegovački reprezentativci i olimpijci u plivanju. Od svog osnivanja, klub je igrao značajnu ulogu u razvoju plivačkog sporta u Bosni i Hercegovini. U plivanju smo prvi klub u Sarajevu koji je organizovao državno prvenstvo u 50m bazenu (2010) i prvi klub u BiH koji je svoj miting licencirao od strane svjetske plivačke federacije FINA (2010). Plivački miting Sarajevo Aquatics od početka pa do danas okuplja regionalne plivače. Pored ovih uspjeha, naši članovi drže preko 20 državnih rekorda, imamo 8 reprezentativaca i 12 perspektivnih reprezentativaca, a zadnjih pet godina smo osvajači brojnih pehara na ekipnim prvenstvima BiH. Takođe smo ponosni i na našeg juniorskog prvaka Balkana u 2014.g. Svake godine se naši timovi takmiče na međunarodnim mitinzima u Rijeci (HR), Zagrebu (HR), Zrenjaninu (SRB), Dubrovniku (HR), Splitu (HR) i Kranju (SLO), a naši reprezentativci svake godine nastupaju na Balkanijadi, europskim i svjetskim prvenstvima. Svi treninzi kluba se odvijaju na Olimpijskom bazenu Otoka, što doprinosi kvalitetu uslova potrebnih za razvoj plivača. Trenutno klub ima preko 110 članova, od čega preko 60 registriranih takmičara.

Vizija

Ostvarenje punog potencijala svakog plivača.

Misija

GKVS Sarajevo pruža obuku neplivačima, unapređuje tehnike plivanje plivača te razvija i unapređuje plivački sport u Bosni i Hercegovini.Tvrtka

Održavanjem kvalitetnih odnosa s klijentima i dobrom internom organizacijom, nastojimo udovoljiti zahtjevima sve naprednijeg tržišta.

Obavijest

Dragi posjetitelji, želimo Vam srdačnu dobrodošlicu na našu web stranicu. Ukoliko ste zainteresirani za naše usluge, slobodno nam se obratite.

Kontakt

Za sve informacije i upite obratite nam se s punim povjerenjem putem telefona ili kontakt obrasca.