ASTROLOG DOKI,K.


ASTROLOGIJOM  SE BAVIM  40 I VIŠE GODINA  A OBDAREN SAM  OD BOGA  TELEPATIJOM  

Na daljinu  pomažem svim osobama  u  svijetu bez granica . 

dovoljno je  samo slika  i malo nošenih stvari  od osobe i doznamo  o njemu  mnogo .

BUDUČNOST - PROŠLOST - SADAŠNJOST -

100% Čistimo  negativnu energiju .

skidamo  Uroke.

Skidamo  sihire .

Spajamo  i odvajamo  ljude  

bolesne  LIJEČIMO

Zdrave  razbolimo.

snama  zajedno  pokojnicima  kontaktirate 

Zato nas potražite  na stranici  

 

Telefon  00385/ 0 92 2999-439

Kos.D.Tvrtka

Tvrtka

Maslačak .

Trava  , gdje god se krenete  nailazite na tu biljku   u svijetu . imaje svugdje  . 

Maslačak je  čudnotvorna biljka  velikom ,ljekovitom  dejstvu  za mnoge bolesti koje smo  naveli  u  našem  izlaganju  . 

Ova boljka  nije  da se samo  nanosi na koži  kao gel  vego može da se  koristi  kao čaj  ili hranu uzimanje svaki put  .

Kavo što već pojedinci  rade  mnoge salate pite  ubacivanje u variva  i na mnogim drugim  jelima  jer  tradicijonalno  poznavanje svoje  biljke koriste   . 

Ova biljka je  mnogo važna  u   upotrebi  koriščenja  kao medicina  lijek za bolesti - baš kao  lijek  od doktora  antibijotik za  teže bolesti .

Mora se znati  pripremati  za svaku  bolest  koju zahtjeva   ,jer inače može djelovati  u suprotnom  smislu .

Biljka  je  potrebitna  priprema  i  težina  biljke  da bi  dobili  odgovarajuči  lijek  od nje  ,,,,,,,,,,,,,,

Nije  samo  staviti   u vruču vodu iskuvati i popiti  kao  čaj ili td .  ili  u hranu pa jesti .Sa  ovom biljkom treba  postupati  isto kao sa medicinskim lijekovima  .  

Zato treba  tarapeut  ili osoba kja  poznaje  pripremu  trava za  lijkove  spremanja .

Zato nas  pozovite  da vam  pokažemo  jednom  i drugi put znate  ...

Kontakt

Kontakt

Za sve informacije i upite obratite nam se s punim povjerenjem putem telefona ili kontakt obrasca  TARAPEUT-TRAVAR  DOKI 

MEDICINSKI ADRESAR
BOLESTI
LJEKOVITO BILJE
PREHRANA
Priručnik bolesti » O » Osteoporoza
Pozitivne i negativne misli 
Akupresura 
Možda niste znali 
PREPORUČENO 
LJEKOVITO BILJE
Vilin korijen
Latinski naziv: Tamus Communis L. Drugi nazivi: vilin korijen, bljušt, kuke  
Gavez
Latinski naziv: Symphytum officinale L Ljekarničko ime: Radix Consolidae ili Radix Symphyti. Drugi nazivi: crni gavez, kilnjak, konjski rep, veliki gavez, crni korijen.  
Crvena djetelina
Latinski naziv: Trifolium pratense L. Drugi nazivi: crvena detelina, detela, detelina kravljača,djetelina,konjska ditelina, kravljača, livadska detelina, trolist.  
PREHRANA
Glutamin
Glutamin je najzastupljenija amino kiselina u organizmu - čini 60% svih slobodnih amino kiselina u tijelu. Glutamin je jedna od 11 neesencijalnih aminokiselina koje organizam može sam sintetizirati. Značenje glutamina otkrili su 1930 godine.  
Tikvice
Tikvice su porijeklom iz Srednje Amerike, odakle su došle do Sjeverne Amerike, a otud i do Evrope. Tikvice su tipična mediteranska biljka sunčanih krajeva, puna i sočna, iz porodice bundeva.  
E Vitamin
 
Vitamin E pripada grupi vitamina topljivih u mastima. Vitamin E je u stvari čitava grupa spojeva koju nazivamo tokoferolima koji u organizmu djeluju kao jako dobri antioksidansi. U prirodi postoji 7 različitih tokoferola (alfa, beta, delta, epsilon, eta, gama i zeta).  
 Sve
Pretraživanje bolesti po abecedi
OSTEOPOROZA
Oboljenja koštano-mišićnog sustava jedna su od sve učestalijih kroničnih bolesti. U tu skupinu bolesti ubraja se i osteoporoza. Osteoporoza je progresivna bolest kostiju koja se očituje poremećajem balansa u kojem se kost izgrađuje i razgrađuje. S vremenom dolazi dao značajnog smanjenja koštane mase i kostiju, i kako osoba stari sve je lošija slika, pogoršana prirodnim odljevom kalcija. Takve tanke kosti smanjene koštane mase, krhkije su i sklonije prijelomima. Stvarni problem ove bolesti je da nema simptoma sve do samog prijeloma. Nema simptoma, nema bolova, nema ograničenja koja upozoravaju. 
 
Rizik za osteoporozu raste s godinama života. Gubitak koštane mase neizbježan je nakon 40. godine života, a posljedica je promjena u ciklusu pregradnje kosti, najveći broj slučajeva bilježi se kod žena u postmenopauzi. Veličina koštane mase muškaraca i žena razlikuje se, starenje u oba spola dovodi do smanjenja koštane mase. Žene inače imaju 30% manju koštanu masu, a nakon menopauze kod žena je taj manjak još izraženiji. Sva dosadašnja istraživanja pokazala su da je odgovarajuća tjelovježba kamen temeljac uspješne prevencije osteoporoze.
Osim različitih lijekova i hormona, u nastanku osteoporoze važnu ulogu igra prehrana. Kako bi se osigurala ravnoteža između kalcija u kostima i u ostalim tkivima, nužno je ne samo unositi dovoljnu količinu ovog minerala putem hrane, već i osigurati pravilnu apsorpciju kalcija iz tankog crijeva za koju je nužan vitamin D. Mnoštvo je faktora koji se prepliću u pozitivnoj i negativnoj interakciji, odmažući i pomažući unos ili izlučivanje kalcija. Svi oni balansiraju na količini kalcija koju unosimo. Kako bi se spriječila i pravodobno liječila, preporučuje se ići na liječničke preglede kojima liječnik može ocijeniti navike bolesnika, moguće smetnje ili pojavu osteoporoze u obitelji. Osteoporoza se može ne samo spriječiti, već se i sve uspješnije liječi.
 
Povećan rizik da dobiju osteoporozu imaju osobe koje:
- već imaju pojavu osteoporoze u svojoj obitelji ili su imale prijelome kosti u odrasloj dobi,
- imale su operativni zahvat odstranjenja oba jajnika i prerano su ušle u menopauzu,
- nisu uzimale dovoljno kalcija tijekom mlađe životne dobi, odnosno nepravilno su se hranile,
- morale su duže razdoblje mirovati ili su tjelesno neaktivne,
- imaju premalu tjelesnu težinu.
 
Simptomi
Osteoporoza često protječe bez simptoma, dok se ne počnu događati prijelomi kostiju. Najčešći prijelomi u osteoporozi su na kralježnici, kukovima, rukama i zdjelici. Uobičajeni simptomi: bol u leđima, postupan gubitak visine praćen pognutim držanjem, prijelomi kralježnice, ručnih zglobova ili kukova, gubitak kosti u donjoj čeljusti. Velik broj žena potraži liječničku pomoć nakon što osjeti jaku bol u leđima koja je posljedica naglog pokreta gornjeg dijela tijela.
 
Dijagnoza
Dijagnoza se postavlja na osnovu anamneze, kliničke slike, pregleda bolesnika i pretraga kao što su CT i denzitometrija i detaljnih laboratorijskih pretraga. Mjerenjem gustoće kostiju i laboratorijskim pretragama može se doći do točne dijagnoze. Š to se ranije dijagnosticira bolest, to je liječenje efikasnije i lakše. Nalaz kalcija u krvi bit će obično normalan u bolesnika s osteoporozom. Nalaz urina može pokazivati povećani rizik od prijeloma kuka ako pokazuje visoke razine deoksipiridonolina i C-telopeptida. Te se supstance stvaraju prilikom prijeloma. Drugim se testom urina mjeri gubitak koštane mase otkrivanjem supstance koja se zove N-telopeptid, a koja ukazuje na gubitak koštane mase.
 
Liječenje
U liječenju i prevenciji osteoporoze koriste se lijekovi usporavaju gubitak koštane mase i time snižavaju rizik od prijeloma. Najbolji način liječenja osteoporoze kod žena je nadomjesna hormonska terapija. Kod bolesnica koje iz nekih razloga ne mogu uzimati hormonsku terapiju, potrebno je liječenje nekim drugim lijekovima. U tom slučaju najčešće se koriste bisfosfonati, kalcitonin, estrogen i SERMovi su antiresorptivni medikamenti koji sprječavaju frakture, povećavaju gustoću kostiju i čuvaju koštanu masu. 
 
Ako bolesnica već ima osteoporozu, u sprječavanju daljnjeg slabljenja kostiju, pazite na primjeren unos kalcija i vitamina D. Š to je veća koštana masa, manja je vjerojatnost od prijeloma kasnije u životu. U menopauzi je potrebno povećati unos kalcija u organizam na ukupno 1000 do 1500 miligrama elementarnoga kalcija. Uz to, naše je opažanje da je koncentracija vitamina D, koji je osobito važan za zdravlje kostiju, vrlo niska u našoj populaciji, pa se preporučuje povećati unos vitamina D hranom odnosno sunčanjem. U starijoj dobi preporuča se stalna tjelesna aktivnost, šetnje, plivanje i izlaganje suncu.
 
Kako spriječiti osteoporozu? Sprečavanje osteoporoze započinje još u mladosti, kada treba primjenjivati sljedeće mjere:
- pravilna prehrana 
-raznovrsna hrana bogata bjelančevinama 
-mlijeko i mliječni proizvodi, hrana bogata kalcijem (mlijeko, mliječni proizvodi, riba, sirevi, bademi, peršin) i vitaminom D koji pomaže tijelu da apsorbira kalcij i ugradi ga u kosti (riba, losos, tunjevina, škampi, jaja),
- redovna tjelesna aktivnost, jer se tako jačaju mišići i kosti,
- ne pušiti niti konzumirati alkohol,
- održavati normalnu tjelesnu težinu.
 
 
 
Komentari
Žene prije i nakon menopauze koje uzimaju nadomjesnu hormonsku terapiju moraju uzimati najmanje 1200 miligrama kalcija i 400 jedinica vitamina D svaki dan. Žene u postmenopauzi koje nisu na nadomjesnoj hormonskoj terapiji i žene u kojih postoji rizik od osteoporoze uzrokovane steroidima moraju uzimati 1500 mg kalcija i 800 jedinica vitamina D dnevno. Muškarci mlađi od 65 godina moraju uzimati 1000 mg kalcija svaki dan, a muškarci stariji od 65 godina 1500 mg. 
prije glavnih obroka uzmemo 1 žličicu sitno samljevene piskavice s 2 žličice bilo kakva voćnog soka
 
Napomena:
Poštovani/a zahvaljujemo se na Vašem komentaru. Vaš komentar će biti objavljen .
 

.