VIJESTI 2015

VIJESTI 2015

4. VATROGASNA FIŠIJADA "GARČIN 2015"


NA PROSTORU IZA VATROGASNOG DOMA
U GARČINU S POČETKOM U 15:00 SATI.

CILJ NAM JE OKUPITI LJUBITELJE RIBE, RIBLJIH JELA, KUHINJE I KUHANJA, LJUBITELJE NATJECANJA ALI I SVE ONE KOJI IMAJU ŽELJU SUDJELOVATI U MANIFESTACIJI KOJU ĆE UČINITI ZANIMLJIVIJOM, ATRAKTIVNIJOM I DAKAKO SLASNIJIM DOGAĐAJEM!!! 

UČEŠĆE PO EKIPI JE 100,00 kn,
ORGANIZATOR OSIGURAVA cca 3,5 kg RIBE PO EKIPI.

ZA POSJETITELJE OSIGURAN DOBAR BIFE 
I ROŠTILJ (ŠARAN NA RAŠLJAMA)

ORGANIZACIJSKI ODBOR 4. VATROGASNE FIŠIJADE „GARČIN 2015.“


KONTAKT BROJ: 098/753-610, VLADIMIR
VIJESTI 2015

Polaganje za zvanje Vatrogasni časnik


17. travnja 2015. DVD Garčin postao je bogatiji za 6 novih Vatrogasnih časnika.
Školovanje za Vatrogasnog časnika provedeno je u periodu od 18.02. do 31. 03. 2015. Nastavu je pohađalo 16 kandidata iz Brodsko-posavske županije. Nastava se provodila u postaji JVP Slavonski Brod. Utorkom i četvrtkom bila su predavanja a subotom i nedjeljom praktični dio i vježbe. 
Svi kandidati koji su pristupili školovanju uspješnom su položili ispit iz teorijskog i praktičnog dijela u JVP Slavonski Brod. Novopečeni časnici imenom i prezimenom su: Mirko Vinković, Darko MišanecKresimir Bitunjac,Dražen Tunuković, Vladimir Vinković i Božidar Biondić. Ispred HVZ-a polaganju ispita prisustvovao je zapovjednik JPVP Osijek Boris Banjan.
Predavanja i vježbe su provodili županijski vatrogasni zapovjednik Stjepan Županić, zapovjednik JVP grada Sl. Brod Ivan Vuleta, zam. zap. JVP grada Sl. Broda Mario Tonček i voditelj smjene JVP grada Sl. Brod Željko Vlk.
VIJESTI 2015

U subotu 07. veljače 2015. godine u Društvenom Domu u Garčinu, održana je 87. redovna godišnja izvještajna Skupština DVD Garčin. Na Skupštini su bili nazočni članovi DVD Garčin, predstavnici Udruga iz Garčina i prijatelji društva.
Svojom nazočnošću skupštinu su uveličali: načelnik općine Garčin Mato Grgić, ravnateljica OŠ „Vjekoslav Klaić“ Garčin Danijela Erić, te predstavnici prijateljskih vatrogasnih društava Donji Andrijevci, Čajkovci, Vrpolje, Oprisavci, Klokočevik, Prnjavor, Trnava, Retfala-Osijek, Stari Perkovci, Slavonski Brod, Velika Kopanica, Sikirevci i predstavnik SD „Gardun“ Garčin.
Predsjedavajući Skupštine i ujedno predsjednik DVD Garčin Božidar Biondić na početku je pozdravio sve nazočne članove DVD-a Garčin i ostale goste i zahvalio što su svojom nazočnošću uveličali 87. godišnju Skupštinu Društva. 
U protekloj 2014. godina odrađeno je 19 intervencija (3 požara i 16 tehničkih intervencija; poplave, prometne nesreće, ispumpavanja bunara i podruma i uklanjanje srušenih stabala) u kojima je sudjelovalo 94 vatrogasaca, odrađena su 444 radna sata, vozila su prešla 368 kilometara, opožareno je 7020 m² te je utrošeno 14500 litara vode. Protekla 2014. godina je upamćena po velikim poplavama u RH pa je tako i DVD Garčin aktivno sudjelovao za vrijeme poplava na izgradnji nasipa u Slavonskom Šamcu, Oprisavcima i Slavonskom Brodu. Pomagali smo HCK u prikupljanju, istovaru i sortiranju humanitarne pomoći za poplavom ugrožena područja u Slavoniji.
Početkom 2014. godine DVD Garčin prodao je vatrogasnu cisternu DVD-u Ivankovo.
U veljači 2014. godine DVD Garčin je na Trgovačkom sudu u Osijeku kupio zemljište za potrebe izgradnje novog Vatrogasnog doma. Polovicom 2014. godine pokrenuta je izrada projektne dokumentacije za izgradnju Vatrogasnog doma.
Od važnijih događaja u 2014. godini izdvojit ćemo održavanje 3. VATROGASNE FIŠIJADE „GARČIN 2013“, u mjesecu svibnju članovi DVD-a Garčin svečano i dostojanstveno su proslavili Dan vatrogastva i blagdan svetog Florijana Zaštitnika vatrogasaca. U suradnji sa DUZS područni ured Slavonski Brod provodili smo edukaciju školske djece 1. i 2. razreda osnovnih škola Garčin i Bukovlje iz Područja zaštite i spašavanja o opasnostima od požara te službama koje rade na zaštiti i spašavanju. Djeca su se tijekom predavanja kroz animiranu prezentaciju upoznala s postupcima i radnjama u slučaju prirodnih i drugih nesreća.

Zahvaljujemo se svim članovima DVD Garčin koji su pomogli u pripremama i svojim sudjelovanjem uveličali skupštinu i svima ostalima koji su nam pomogli Tomislav ČopSilvio Cici ŠimićMix Band SB.

Tajnik DVD-a Garčin
Tomislav MišanecDVD GARČIN

DVD GARČIN

DOBROVOLJNO VATROGASNO DRUŠTVO GARČIN JE OSNOVANO 1928. GODINE I OD TADA DJELUJE NEPREKIDNO. TO JE NEPROFITABILNA UDRUGA SA GLAVNOM SVRHOM DJELOVANJA - POMOĆ SVIM STANOVNICIMA OPĆINE GARČIN PRI SVIM VRSTAM NEVOLJA , NEPOGODA I NESREĆA.

VATROGASNI KODEKS

VATROGASNI KODEKS

KADA ZVATI 112 ?


Jedinstveni europski broj za hitne službe. Pozivom na broj 112 prijavite hitnu situaciju, nesreću ili prijetnju za ljudske živote, imovinu, okoliš i kulturna dobra.
Centar 112 djeluje kao jedinstveni komunikacijski centar za sve vrste hitnih situacija. Broj 112 možete nazvati u bilo koje doba dana i noći, neovisno gdje se nalazite u Hrvatskoj. Telefonski poziv je besplatan, a možete ga uputiti preko svih mobilnih i fiksnih mreža i sa svih telefonskih aparata jednostavnim biranjem 112.


Broj 112 nazovite ako vam je neodgodivo potrebna:


- hitna medicinska pomoć,
- pomoć vatrogasaca,
- pomoć policije,
- pomoć gorske službe spašavanja,
- pomoć drugih hitnih službi i operativnih snaga sustava zaštite i spašavanja,


ili ako uočite


- požar,
- istjecanje opasnih tvari,
- onečišćenje pitke vode, potoka, rijeka ili mora,
- druge pojave koje predstavljaju opasnost za život i zdravlje ljudi ili životinja ili ugrožavaju imovinu, okoliš i kulturna dobra.


Kada zovete 112, recite:


- što se dogodilo,
- gdje se dogodilo,
- kada se dogodilo,
- koliko je unesrećenih,
- kakvu pomoć trebate,
- tko zove.


Operater koji zaprimi vaš poziv žurno će obavijestiti strukovno i teritorijalno nadležne hitne i inspekcijske službe koje će vam pružiti pomoć ili će poduzeti potrebne zaštitne mjere.